Tuesday, November 23, 2010

random #2 - beauty tips

hey2.. i'm back!! setelah lama menyepi meh aku share sedikit tips yang aku dapat dari orang yang lagi bagi aku tips ni. 

sebenarnya last week aku pergi cek kondisi muka aku yang super dasat ni. and beautician tu cakap pores kat muka aku ni banyak yang tersumbat. wanna know why? coz aku tak cuci make-up bersih2. so liang2 akan tersumbat and menyebabkan jerawat berketul-ketul tumbuh cam cendawan lepas ujan. and for your information, cuci muka je tak akan bersihkan make-up. only make up remover yang boleh betul2 bersihkan make-up tu. even if korang just pakai compact powder, still kena guna make up remover okeh. currently aku pakai loreal cleansing milk. ok la kot aku pakai. de je jenama lain cam biore tapi dia oil so agak gerun la aku nak pakai since muka aku ni agak oily. and make-up remover ni tak delah mahal pon. belas2 hengget pon bole dpt. tapi loreal nyer 23 hengget kot. okay. itu je nak share. rajin-rajin la bersihkan muka ye kawan2.

 google

notakaki: misi mencantikkan kulit muka

4 comments:

Anonymous said...

hi. i bet u dunno who i am. im kinda stalking u today, i mean this nite cz i got few things to ask u actually. n dun woory, its nothing personal. jz abt ur career, n i need u tu know that this is important for me. soal hidup mati ni. ok fine, mcm over tp lebih kurang la. sort of asking for ur advice. so hit me, this is my email : rsyiemah@yahoo.com
really apprecite it! ;) asap plisss!

echong uchan said...

nana, kalau tak pakai make up n jerawat pon tumbuh berbatu2 macam mane? ape kaedah rawatannye.

liyana said...

owh cik echong. mekaseh cz tnye aku masalah anda..

solusinye senang aje dong. hentikan la perlakuan gatal anda terhadap tukang kebun. ini kerana, pabila anda memikirkan perihal2 gatal and xdapat dilunaskan, pemikiran itu akan memberontak di dalam kpale anda and berusaha nak kuar through muka anda. so terbentuk la jerawat2 batu tersebut. harap maklum

sekian sahaja. renung2 kan slamat beramal.

Sophie said...

Aku cari make-up remover ni kat watson ngan guardian takde pon nana. Last2 aku entam beli yg maybelline je. huhu...