Monday, May 17, 2010

kejayaan men'solo'

hari ini pergi lunch secara solo. memandang teman lunch bersama telah mc sesuka hati untuk seberapa kali sudah, maka terpaksa la aku makan tanpa teman. lagipun orang-orang di opis memang tak mengajak aku lunch bersama. sedih kan jadi aku? dah la xada kawan nak gosip. nk lunch pun xada kawan gak.. wuuuu.. walaupun muka i sombong tapi dalam hati i ada taman bunga tahu

lama gak aku tercegat dekat depan pintu opis tadi dok fikir nak makan secara solo kat mana. akhirnya setelah bout 5 minit mundar-mandir depan opis aku pun buat keputusan tuk lunch kat old town. baru rasa cam cool cikit makan sorang-sorang kat situ..

while tunggu makanan yang cam lambat gile nak sampai tu tiba-tiba aku rasa awkward sendiri. orang lain borak-borak and gelak-gelak ngan kengkawan tapi aku diam senyap sunyi je.. boleh dengar bunyi cengkerik kat telinga. terpaksa la mintak abang gigi lapis teman borak-borak. walaupun abang gigi jauh tapi sentiasa di dalam taman hati i *awww* bila aku meses boleh plak dia reply lambat. terpaksa la aku call dia and ajak borak. nasib baik abang gigi baik sudi teman aku. kalo tak mesti aku makan sambil berjujuran air mata sebab kesunyian *pathetic sungguh*

walaubagaimanapun, aku berjaya makan secara solo!! yahoo.. tiba-tiba bangga dengan diri sendiri..



nota kaki : sebagai meraikan kejayaan makan secara solo, boleh la hadiahkan kasut dekat diri sendiri.. yeay yeay.. dapat kasut baru:)

2 comments:

Chopie said...

ak hari2 mkn solo nana.
penat ak ajak akak dpn aku ni.
byk plak alasan dia bg.
last2, selain menjimatkn mase dan xperlu ak mkn d foodcourt yg akn mnyebabkn baju aku berbau mknn,

aku menapau bekpes sebanyak mungkin dgn harga rm2.jimaaaatttt!

*wajib jimat setelah mghbskn byk duit

nananeera said...

wah.. hebat2.. aku nk praktikkan la amalan bernas ko ni.. tp after bdk prak 2 abes praktikal la.. nnt die xde kawan mo mkn kesian plak.. huhu.. baiknye aku